måndag 2 februari 2015

Nytt hostel och tillbaka till Main Campus

Tjaba gänget!

Allt bra här. Sedan sist har vi mest åkt fram och tillbaka till Kikuyu i hopp om att det ska bli några fler föreläsningar. Edvins kurs African Black Diaspora har kommit igång, men med de andra är det värre. De kurser som ställdes in har vi fått ersätta med kurser inom sociologi som går på Main Campus. Vi kommer helt enkelt ha lektioner både i Kikuyu och inne i stan där vi nu bor.

Igår flyttade vi med vemod ifrån Havanna Hostel. Det känns jättetråkigt att lämna våra rumskompisar June, Linda och Monisha. Med dem under taket var det aldrig tyst. Vi diskuterade, hade dance battles, fixade hår och naglar, lånade varandras grejor och rådfrågade varandra om allt mellan himmel och jord. Vi var som en liten familj.

Nu är första gången jag har ett eget rum sen vi kom till Nairobi. Det är väldigt skönt, även om jag i sentimentala stunder kan sakna att höra min snarkande rumskompis och att väckas mitt i natten av att någon tänder den ilsket lysande taklampan. Det lär helt enkelt bli mer bekvämt där vi bor nu, men kanske inte lika party.

Rummen vi bor i nu är ganska små, men gemytliga. Jag kan sitta i sängen samtidigt som jag borstar tänderna - en dröm! Vi har tillgång till en stor veranda där vi också kan äta god frukost, lunch och middag medan huskatterna jamar hungrigt runt ens ben.

Nu bor vi dessutom inne i stan, vilket gör att vi är grannar med Main Campus och har väldigt nära till restauranger och köpcentrum. Det innebär att vi har bryggkaffe (typ) inom gångavstånd och har spanat ett konditori med (danska) kanelbullar. Har vi tur kanske vi kan hitta ett ställe med semlor. En nervkittlande jakt!

Annars inget nytt. Vi väntar som sagt fortfarande på att det ska kicka igång ordentligt, men det går ingen nöd på oss. Det finns alltid små uppdrag att ta sig an. Idag köpte jag en ny huvudkudde och Edvin hade faktiskt en lektion. Imorgon finns det en chans att kursen Internationella relationer börjar. Håll tummarna för det!

Det finns lite bilder från rummen, men det tar en förbaskat lång tid att ladda upp dem. De kanske kommer upp vid senare tillfälle om ni verkligen ber om det. 


Ha det gott!

Amanda


3 kommentarer:

  1. Klart att kanelbullarna är danska. Som wienerbröd med kanel

    Finns det INGET sätt att kolla när det blir föreläsning ? Typ SMS, en dålig websida som uppdateras eller nåt ? Verkar lite drygt, i längden

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska tydligen finnas typ ett system där en klassansvarig smsar ut till alla, men eftersom läraren och klassen inte träffats än så har vi inte kunnat byta kontaktuppgifter. Tålamod är en utbytesstudents bästa vän! Får knapra danska bullar i väntan.

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera